2024

1. Physicochemical properties of dried and powdered pear pomace
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Mustafa Abdullah Yilmaz , [AUT.] Ahmet Fethi Özdemir . MOLECULES 2024 T. 29 Nr 3 s. 742, DOI: 10.3390/molecules29030742
2. Assessment of physicochemical properties and quality of the breads made from organically grown wheat and legumes
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT.] Małgorzata Ziarno , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Foods 2024 T. 13 Nr 8 s. 1244, DOI: 10.3390/foods13081244

2023

3. Dandelion flowers as an additive to wheat bread: physical properties of dough and bread quality
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Monika Wójcik, [AUT.] Anna Krajewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 1 s. 477, DOI: 10.3390/app13010477
4. Effect of production technology intensity on the grain yield, protein content and Amino Acid profile in common and durum wheat grain
artykuł [AUT.] Alicja Sułek , [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Marcin Różewicz , [AUT.] Anna Nieróbca , [AUT.] Jerzy Grabiński , [AUT.] Marcin Studnicki , [AUT.] Katarzyna Sójka , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Plants-Basel 2023 T. 12 Nr 2 s. 364, DOI: 10.3390/plants12020364
6. Application of extrusion-cooking for processing of white and red bean to create specific functional properties
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Abdallah Bouasla , [AUT.] Sławomir Kocira, [AUT.] Ewa Czerwińska , [AUT.] Agnieszka Szparaga . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 3 s. 1671, DOI: 10.3390/app13031671
7. Structure and texture characteristics of novel snacks expanded by various methods
artykuł [AUT.] Katarzyna Lisiecka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT. KOR.] Katarzyna Samborska , [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Drozd Kamila Kasprzak , [AUT.] Anna Oniszczuk. Materials 2023 T. 16 Nr 4 s. 1541, DOI: 10.3390/ma16041541
8. The effect of In vitro digestion on polyphenolic compounds and antioxidant properties of sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) and sorghum-enriched pasta
artykuł [AUT.] Agnieszka Ziółkiewicz , [AUT. KOR.] Kamila Kasprzak-Drozd , [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Iwona Kowalska , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Adrianna Kondracka , [AUT.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1706, DOI: 10.3390/molecules28041706
9. The effect of fresh Kale (Brassica oleracea var. sabellica) addition and processing conditions on selected biological, physical, and chemical properties of extruded snack pellets
artykuł [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jarosław Mołdoch , [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Anna Oniszczuk. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 4 s. 1835, DOI: 10.3390/molecules28041835
10. Comparative analysis of phytochemicals and antioxidant properties of borage oil (Borago officinalis L.) and Milk Thistle (Silybum marianum Gaertn)
artykuł [AUT.] Magdalena Kachel-Górecka, [AUT. KOR.] Marta Krajewska, [AUT.] Małgorzata Stryjecka , [AUT.] Lidia Ślusarczyk , [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Stanisław Rudy, [AUT.] Marek Domin. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 4 s. 2560, DOI: 10.3390/app13042560
12. Development of energy-rich and fiber-rich bars based on puffed and non-puffed cereals
artykuł [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Radia Ayad , [AUT.] Ayoub Benabdelkader , [AUT.] Abdelbasset Bouakkaz , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Processes 2023 T. 11 Nr 3 s. 813, DOI: 10.3390/pr11030813
13. Physical and thermal modification of selected lignocellulosic raw materials
artykuł [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Jakub Pulka . International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 2 s. 141-149, DOI: 10.31545/intagr/161612
14. Grinding characteristics of new varieties of winter triticale grain
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Waleed Hameed Hassoon , [AUT.] Aneta Kramek, [AUT.] Anna Krajewska . Processes 2023 T. 11 Nr 5 s. 1477, DOI: 10.3390/pr11051477
15. Enrichment of cookies with fruits and their by-products: chemical composition, antioxidant properties, and sensory changes
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. MOLECULES 2023 T. 28 Nr 10 s. 4005, DOI: 10.3390/molecules28104005
16. Testing the intensity of erosive wear of selected steels depending on the angle of incidence of the abrasive stream
rozdział z monografii [AUT.] Wojciech Tarasiuk , [AUT.] Tomasz Węgrzyn , [AUT.] Bożena Szczucka-Lasota , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Mariusz Liszewski . , East Sarajevo, 2023 2023, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), DOI: 10.1109/INFOTEH57020.2023
17. Wheat bread enriched with black chokeberry (Aronia melanocarpa L.) Pomace: physicochemical properties and sensory evaluation
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Urszula Gawlik, [AUT.] Natalia Parol-Nadłonek , [AUT. KOR.] Stanisław Kalisz , [AUT.] Anna Krajewska , [AUT.] Sylwia Stępniewska . Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 12 s. 6936, DOI: 10.3390/app13126936
18. New coagulant proteases for cheesemaking from leaves and latex of the spontaneous plant pergularia tomentosa: biochemical characterization of coagulants and sensorial evaluation of cheese
artykuł [AUT.] Imene Leulmi , [AUT.] Mohammed Nasereddine Zidoune , [AUT.] Kahina Hafid , [AUT.] Fairouz Djeghim , [AUT.] Hayat Bourekoua , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Renata Różyło. Foods 2023 T. 12 Nr 13 s. 2467, DOI: 10.3390/foods12132467
19. Innovative high-fiber wheat bread fortified with micronized oat and Plantago ovata husks: Spectroscopic and physicochemical characteristics
artykuł [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Regine Schönlechner , [AUT.] Eleonora Charlotte Pichler , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki, [AUT.] Arkadiusz Matwijczuk, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Michał Świeca. FOOD CHEMISTRY 2023 T. 428 s. 136782, DOI: 10.1016/j.foodchem.2023.136782
20. Physical properties of shortbread biscuits enriched with dried and powdered fruit and their by-products: a review
artykuł [AUT.] Anna Krajewska , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. International Agrophysics 2023 T. 37 Nr 3 s. 245-264, DOI: 10.31545/intagr/165803
21. Fresh Broccoli in fortified snack pellets: extrusion-cooking aspects and physical characteristics
artykuł [AUT.] Marcin Mitrus, [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Marek Milanowski, [AUT.] Karol Kupryaniuk, [AUT.] Marek Gancarz , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Renata Różyło. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 14 s. 8138, DOI: 10.3390/app13148138
22. Nutritional characteristics of new generation extruded snack pellets with edible cricket flour processed at various extrusion conditions
artykuł [AUT.] Maciej Combrzyński, [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz, [AUT.] Beata Biernacka, [AUT.] Karolina Wojtunik-Kulesza , [AUT.] Maciej Bąkowski, [AUT.] Renata Różyło, [AUT.] Jarosław Szponar , [AUT.] Jakub Soja, [AUT.] Anna Oniszczuk. Antioxidants 2023 T. 12 Nr 6 s. 1253, DOI: 10.3390/antiox12061253
24. Ocena tekstury i barwy chrupek bezglutenowych z dodatkiem wybranych owoców egzotycznych. (X Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 15-16.06.2023).
inne publikacje [AUT. KOR.] Kamila Węglowska , [AUT.] Julia Wrona , [AUT.] Wojciech Gajewski , [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. , Lublin 2023 2023, s. 100-100, 978-83-943796-9-8
25. Wpływ dodatku wybranych ciemnych owoców na teksturę i barwę chrupek bezglutenowych. (X Ogólnopolska Konferencja Naukowa-Innowacje w praktyce, Lublin, 15-16.06.2023).
inne publikacje [AUT.] Julia Wrona , [AUT. KOR.] Kamila Węglowska , [AUT.] Jakub Szewczuk , [AUT.] Dawid Świderski , [AUT.] Piotr Lewko, [AUT.] Jakub Soja, [AUT. KOR.] Agnieszka Wójtowicz. , Lublin 2023 2023, s. 102-102, 978-83-943796-9-8
26. Sourdough wheat bread enriched with grass pea and lupine seed flour: physicochemical and sensory properties
artykuł [AUT.] Grażyna Cacak-Pietrzak , [AUT.] Katarzyna Sujka , [AUT.] Jerzy Księżak , [AUT.] Jolanta Bojarszczuk , [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Applied Sciences-Basel 2023 T. 13 Nr 15 s. 8664, DOI: 10.3390/app13158664
27. The latest innovations in wheat flour milling: A review
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Dziki. Agricultural Engineering 2023 T. 27 Nr 1 s. 147-162, DOI: 10.2478/agriceng-2023-0011
29. Anti-Inflammatory and protective effects of water extract and bioferment from Sambucus nigra rruit in LPS-Induced human skin fibroblasts
artykuł [AUT.] Magdalena Wójciak , [AUT.] Aleksandra Ziemlewska , [AUT.] Martyna Zagórska-Dziok , [AUT.] Zofia Nizioł-Łukaszewska , [AUT.] Dariusz Szczepanek , [AUT.] Tomasz Oniszczuk, [AUT. KOR.] Ireneusz Sowa . INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 2023 T. 24 Nr 12 s. 10286, DOI: 10.3390/ijms241210286
30. Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
artykuł [AUT.] Marek Domin, [AUT.] Marek Szmigielski, [AUT.] Stanisław Rudy. PRZEMYSL CHEMICZNY 2023 T. 102 Nr 7 s. 695-699, DOI: 10.15199/62.2023.7.8
Elementów na stronie: