1.
Milk production and cattle breeding in Ukraine - wartime challenges
inne publikacje
[AUT.] Kostiantyn Vasiukov, [AUT.]
Vadym Perenesiienko
,
[AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.]
Vasyl Terpai
,
[AUT. KOR.] Witold Chabuz.
W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. 037, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.A037
6.
Częstotliwość występowania podklinicznej kwasicy żwacza (SARA) w okresie okołoporodowym
inne publikacje
[AUT. KOR.] Witold Chabuz, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Ewa Januś, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Karolina Kasprzak-Filipek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.]
Arkadiusz Karasiński
,
[AUT.]
Elfina Fajt
,
[AUT.] Andrzej Lisowski, [AUT.]
Monika Lech
.
W: Chów i hodowla bydła wobec aktualnych wyzwań ekonomicznych i społeczno-środowiskowych: XXVIII Szkoła Zimowa Hodowców Bydła, Zakopane, 27 – 30 marca 2023 r. Opracowanie redakcyjne materiałów konferencyjnych / Krzysztof Adamczyk, Kraków 2023 2023, s. 37, 978-83-926689-7-8
14.
Technologie produkcji i przetwarzania mleka o podwyższonej zawartości składników bioaktywnych lub obniżające nadwrażliwość pokarmową
rozdział z monografii
[AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Barłowska, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 7-53, 978-83-7259-353-5
15.
Ochrona bioróżnorodności bydła w krajach regionu karpackiego
inne publikacje
[AUT.]
Vasyl Теrpаi
,
[AUT. KOR.] Witold Chabuz, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Kostiantyn Vasiukov.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 27
16.
Wpływ wypasu zwierząt na różnorodność florystyczną terenów chronionych
inne publikacje
[AUT. KOR.] Witold Chabuz, [AUT.] Wioletta Sawicka-Zugaj, [AUT.] Jan Zdulski, [AUT.]
Anna Rysiak
,
[AUT.] Mariusz Kulik, [AUT.] Grzegorz Grzywaczewski.
W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 34
|