4.
Effect of VP, MAP and combined packaging systems on the physicochemical properties and microbiological status of veal from unweaned calves
artykuł
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Chmielowiec-Korzeniowska, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.]
Aleksandra Ukalska-Jaruga
,
[AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.]
Roberta Nuvoloni
,
[AUT.] Mariusz Florek.
MEAT SCIENCE 2024 T. 216 s. 109590, DOI: 10.1016/j.meatsci.2024.109590
6.
Meat nutritional value of Puławska fattening pigs, Polish Large White × Puławska crossbreeds and hybrids of DanBred
artykuł
[AUT.] Grzegorz Siemiński, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.]
Ewa Poleszak
,
[AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura.
Animals 2023 T. 13 Nr 15 s. 2408, DOI: 10.3390/ani13152408
10.
Effect of heat treatments on the physicochemical and sensory properties of the longissimus thoracis muscle in unweaned Limousin calves
artykuł
[AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Tomasz Grenda
,
[AUT.] Edyta Kowalczuk-Vasilev.
MEAT SCIENCE 2022 T. 192 s. 108881, DOI: 10.1016/j.meatsci.2022.108881
12.
Właściwości fizykochemiczne mięsa wołowego przechowywanego próżniowo w woreczkach z kompozytowych materiałów biodegradowalnych
inne publikacje
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.] Małgorzata Ryszkowska-Siwko, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Karolina Kaczmar
.
W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 52-53
15.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość tłuszczu i profil
kwasów tłuszczowych
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Katarzyna Zdrzałek
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Anna Teter.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 55-68, 978-83-7259-353-5
16.
Żywieniowe metody modyfikowania wartości odżywczej i cech sensorycznych mięsa wołowego - zawartość witamin i składników mineralnych oraz jakość sensoryczna
rozdział z monografii
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.]
Aneta Krawiec
,
[AUT.] Mariusz Florek, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek.
W: Substancje bioaktywne w surowcach i produktach spożywczych. Systemy produkcji i pakowania żywności zapewniające ich zachowanie w łańcuchu żywnościowym pod redakcją / Joanny Stadnik, Lublin 2022 2022, Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie s. 69-85, 978-83-7259-353-5
21.
Mikrobiologický status údených rýb uvedených na trh v Pol'sku
inne publikacje
[AUT.] Monika Ziomek, [AUT.] Krzysztof Szkucik, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Monika Maćkowiak-Dryka.
W: Hyginena Alimentorum XLII, Medzinárodná vedecká konferencia pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rzvoja vidieka Slovenskej republiky, Zbiornik abstraktov, 18-20 maj 2022, Hotel Patria - Štrbskie Pleso, Slovenská republika, Štrbskie Pleso, 2022 2022, s. 82
22.
The interaction of selective A1 and A2A adenosine receptor antagonists with magnesium and zinc Ions in mice: behavioural, biochemical and molecular studies
artykuł
[AUT. KOR.]
Aleksandra Szopa
,
[AUT.]
Karolina Bogatko
,
[AUT.]
Mariola Herbert
,
[AUT.]
Anna Serefko
,
[AUT.]
Marta Ostrowska
,
[AUT.]
Sylwia Wośko
,
[AUT.]
Katarzyna Świąder
,
[AUT.]
Bernadeta Szewczyk
,
[AUT.]
Aleksandra Wlaź
,
[AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.]
Andrzej Wróbel
,
[AUT.]
Sławomir Mandziuk
,
[AUT.]
Aleksandra Pochodyła
,
[AUT.]
Anna Kudela
,
[AUT.]
Jarosław Dudka
,
[AUT.]
Maria Radziwoń-Zaleska
,
[AUT.]
Piotr Wlaź
,
[AUT. KOR.]
Ewa Poleszak
.
INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES 2021 T. 22 Nr 4 s. 1840, DOI: 10.3390/ijms22041840
27.
Ocena profilu kwasów tłuszczowych olejów roślinnych wykorzystywanych w żywieniu człowieka i kosmetyce
rozdział z monografii
[AUT.]
Justyna Ciećko
,
[AUT.]
Adrianna Romańska
,
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Małgorzata Dmoch, [AUT.]
Michał Kondraciuk
.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 16-22
28.
Wpływ kwasu mlekowego na wybrane właściwości fizykochemiczne i mikrobiologiczne mięsa cielęcego pakowanego próżniowo lub w modyfikowanej atmosferze.
inne publikacje
[AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Mariusz Florek, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Piotr Stanek, [AUT.] Paweł Żółkiewski, [AUT.] Anna Litwińczuk.
W: Rola towaroznawstwa w zarządzaniu jakością w warunkach gospodarki opartej na wiedzy. 10 Międzynarodowa Konferencja Naukowa : Zarządzanie jakością towarów i usług w aspekcie zrównoważonego rozwoju, Gdynia, 8-10 września 2021. Streszczenia / Red. Agnieszka Palka = The role of commodity science in quality management in a knowledge-based economy 10th International Scientific Conference : Managing the quality of goods and services in the context of sustainable development, Gdynia, September 8-10 2021 Book of abstracts / Ed. Agnieszka Palka, Uniwersytet Morski w Gdyni, Gdynia 2021 2021, s. 49-50, 978-83-7421-349-3
29.
Metody sensoryczne w ocenie jakości kosmetyków
rozdział z monografii
[AUT.]
Anna Masłowska
,
[AUT.]
Julia Kusy
,
[AUT. KOR.] Marek Kowalczyk, [AUT.] Piotr Domaradzki, [AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Piotr Skałecki, [AUT. KOR.] Agnieszka Kaliniak-Dziura, [AUT.] Małgorzata Dmoch.
, Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 104-111
30.
Wykorzystanie produktów pszczelich w kosmetyce
inne publikacje
[AUT.]
Justyna Komsta
,
[AUT.]
Sylwia Sosik
,
[AUT.] Monika Kędzierska-Matysek, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Piotr Skałecki.
W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 22
|