12.
Characterisation of biologically active hydrolysates and peptide fractions of vacuum packaging string bean (Phaseolus vulgaris L.)
artykuł
[AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.]
Beata Rutkowska
,
[AUT.]
Magdalena Dziedzic
,
[AUT. KOR.]
Ewelina Zielińska
,
[AUT. KOR.]
Konrad. A. Szychowski
,
[AUT.]
Urszula E. Binduga
,
[AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT.] Barbara Baraniak.
Foods 2020 T. 9 Nr 7 s. 842, DOI: 10.3390/foods9070842
28.
Peptydowe inhibitory lipazy trzustkowej otrzymane z fermentowanych nasion bobu (Vicia faba L.)
inne publikacje
[AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] U. Złotek , [AUT.] Barbara Baraniak.
W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 108
29.
Wpływ frakcji peptydowych uzyskanych w wyniku trawienia in vitro białek prosana . Aktywność wybranych enzymów zaangażowanych w indukcje stanu zapalnego
inne publikacje
[AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] U. Złotek , [AUT.]
Sławomir Lewicki
.
W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 120
30.
Ocena aktywności inhibitorowej frakcji peptydowych uzyskanych w wyniku trawienia in vitro białek prosa wobec ACE, α-glukozydazy i lipazy
inne publikacje
[AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] U. Złotek , [AUT.]
Sławomir Lewicki
.
W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, 978-83-946796-3-7
|