2023

2. Chemical and sensory properties of waffles supplemented with almond skins
artykuł [AUT.] Ivo Oliveira , [AUT.] Beatriz Marinho , [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Monika Karaś, [AUT. KOR.] Alice Vilela . MOLECULES 2023 T. 28 Nr 15 s. 5674, DOI: 10.3390/molecules28155674
3. Potencjał prozdrowotny wafli wzbogaconych skórką z migdałów
inne publikacje [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Ivo Oliveira . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 28, 978-83-962880-3-5
4. Potencjał prozdrowotny wafli wzbogaconych skórką z migdałów
inne publikacje [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Ivo Oliveira . W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 28, 978-83-962880-3-5

2022

5. Polysaccharide/chitosan lactate edible films as carries oj nisin: comparison of physicochemical, release, and antimicrobial, properties
inne publikacje [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Urszula Szymanowska. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria, [b. wyd.], Burgas 2022 2022
6. Effect of potassium sorbate on the physicochemical, release, and antymicrobiological properties of edible films based on pullulan, gelatine and their blends
inne publikacje [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Monika Karaś. W: Book of abstracts / Agriculture & Food 10th International Conference / 16-19 August 2022 Burgas, Bulgaria, [b. wyd.], Burgas 2022 2022, s. s. 33-34

2021

7. The impact of polystyrene consumption by edible insects Tenebrio molitor and Zophobas morio on their nutritional value, cytotoxicity, and oxidative stress parameters
artykuł [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Damian Zieliński, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Urszula Pankiewicz, [AUT.] Barbara Flasz , [AUT.] Marta Dziewięcka , [AUT.] Sławomir Lewicki . FOOD CHEMISTRY 2021 T. 345 s. 128846, DOI: 10.1016/j.foodchem.2020.128846

2020

10. Release kinetics and antimicrobial properties of the potassium sorbate-loaded edible films made from pullulan, gelatin and their blends
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Monika Kordowska-Wiater, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Emil Zięba , [AUT.] Monika Mężyńska , [AUT.] Agnieszka Wiącek . FOOD HYDROCOLLOIDS 2020 T. 101 s. 105539, DOI: 10.1016/j.foodhyd.2019.105539
12. Characterisation of biologically active hydrolysates and peptide fractions of vacuum packaging string bean (Phaseolus vulgaris L.)
artykuł [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Piotr Stanikowski, [AUT.] Beata Rutkowska , [AUT.] Magdalena Dziedzic , [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT. KOR.] Konrad. A. Szychowski , [AUT.] Urszula E. Binduga , [AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT.] Barbara Baraniak. Foods 2020 T. 9 Nr 7 s. 842, DOI: 10.3390/foods9070842
13. Current trends of bioactive peptides - new sources and therapeutic effect
artykuł [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Damian Zieliński. Foods 2020 T. 9 Nr 7 s. 846, DOI: 10.3390/foods9070846
14. Exploration of consumer acceptance of insects as food in Poland
artykuł [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Damian Zieliński, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Anna Jakubczyk. Journal of Insects as Food and Feed 2020 T. 6 Nr 4 s. 383-392, DOI: 10.3920/JIFF2019.0055

2019

17. Different temperature treatments of millet grains affect the biological activity of protein hydrolyzates and peptide fractions
artykuł [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Krystyna Jęderka , [AUT.] Sławomir Lewicki , [AUT.] U. Złotek . Nutrients 2019 T. 11 Nr 3, DOI: 10.3390/nu11030550
18. Biochemical properties, UV-protecting and fibroblast growth-stimulating activity of Plantago lanceolata L. extracts
artykuł [AUT.] Zofia Nizioł-Łukaszewska , [AUT.] Katarzyna Gaweł-Bęben , [AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Tomasz Bujak . INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS 2019 T. 138 s. 1-7, DOI: 10.1016/j.indcrop.2019.06.016

2018

20. Characterization of active compounds of different garlic (Allium sativum L.) cultivars
artykuł [AUT. KOR.] Konrad. A. Szychowski , [AUT.] Kamila Rybczyńska-Tkaczyk, [AUT.] Katarzyna Gaweł-Bęben , [AUT.] Michał Świeca, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Magdalena Matysiak , [AUT.] Urszula E. Binduga , [AUT.] Jan Gmiński . POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES 2018 T. 68 Nr 1 s. 73-81, DOI: 10.1515/pjfns-2017-0005
21. Ascorbic acid- and sodium ascorbate-loaded oxidized potato starch films: Comparative evaluation of physicochemical and antioxidant properties
artykuł [AUT. KOR.] Dariusz Kowalczyk, [AUT.] Waldemar Kazimierczak , [AUT.] Emil Zięba , [AUT.] Monika Mężyńska , [AUT.] Monika Basiura-Cembala , [AUT.] Sławomir Lisiecki , [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Barbara Baraniak. CARBOHYDRATE POLYMERS 2018 T. 181 s. 317-326, DOI: 10.1016/j.carbpol.2017.10.063
22. Biochemical responses induced in galls of three Cynipidae species in oak trees
artykuł [AUT. KOR.] I. Kot , [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] U. Złotek . BULLETIN OF ENTOMOLOGICAL RESEARCH 2018 T. 108 Nr 4 s. 494-500, DOI: 10.1017/S0007485317001055
23. Comparison of functional properties of edible insects and protein preparations thereof
artykuł [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Barbara Baraniak. LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2018 T. 91 s. 168-174, DOI: 10.1016/j.lwt.2018.01.058
26. Edible insects as source of proteins
rozdział z monografii [AUT. KOR.] Ewelina Zielińska , [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Damian Zieliński, [AUT.] Barbara Baraniak. , Cham 2018 2018, Springer s. 1-53, DOI: 10.1007/978-3-319-54528-8_67-1
27. Peptides inhibitor of angiotensin converting enzyme I (ACE) obtained from fermenten Faba Bean (Vicia faba)
inne publikacje [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś. W: XXIII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej" Żywność – tradycja i nowoczesność" : VI International Session Of Young Scientific Staff "Food - tradition and modernity", Materiały konferencji naukowej, Lublin, 24-25 maj 2018, Lublin 2018 2018, 978-83-63761-74-5
28. Peptydowe inhibitory lipazy trzustkowej otrzymane z fermentowanych nasion bobu (Vicia faba L.)
inne publikacje [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] U. Złotek , [AUT.] Barbara Baraniak. W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 108
29. Wpływ frakcji peptydowych uzyskanych w wyniku trawienia in vitro białek prosana . Aktywność wybranych enzymów zaangażowanych w indukcje stanu zapalnego
inne publikacje [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] U. Złotek , [AUT.] Sławomir Lewicki . W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, s. 120
30. Ocena aktywności inhibitorowej frakcji peptydowych uzyskanych w wyniku trawienia in vitro białek prosa wobec ACE, α-glukozydazy i lipazy
inne publikacje [AUT.] Monika Karaś, [AUT.] Anna Jakubczyk, [AUT.] Urszula Szymanowska, [AUT.] U. Złotek , [AUT.] Sławomir Lewicki . W: Żywność a składniki bioaktywne. XIII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku, Kraków, 24-25 września 2018 r. : komunikaty / Iwona Drożdż,Tomasz Tarko, Emilia Bernaś, Marta Liszka-Skoczylas, Jacek Słupski (redaktorzy) ; Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Oddział Małopolski, Wydział Technologii Żywności. Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, Kraków 2018 2018, 978-83-946796-3-7
Elementów na stronie: