2023

1. Jogurty jako superfood
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Tomasz Czernecki, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] M. Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król. Przemysł Spożywczy 2023 T. 77 Nr 2 s. 20-26, DOI: 10.15199/65.2023.2.4
3. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu: XV Konferencja Naukowa z cyklu: Żywność XXI wieku. Kraków, 21–22 września 2023 r. Materiały konferencyjne. Opracowanie redakcyjne / Dorota Gałkowska, Emilia Bernaś, Kraków 2023 2023, s. 70, 978-83-962880-3-5
4. Wpływ dodatku białka konopnego na właściwości fizykochemiczne i organoleptyczne jogurtów wytworzonych na bazie mleka ekologicznego
rozdział z monografii [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Tomasz Czernecki. W: Żywność jako wyzwanie dla współczesnej nauki i przemysłu. Monografia pod redakcją naukową / Emilii Bernaś, Doroty Gałkowskiej, Kingi Topolskiej, Kraków 2023 2023, Wydawnictwo Naukowe PTTŻ s. 26-36, 978-83-953897-5-7
5. Influence of powder addition (MCT) on selected physicochemical and sensory properties of yoghurts based on organic cow’s milk
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Aneta Brodziak. W: 2nd International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT, 19 April 2023, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2023 2023, s. B016, DOI: 10.24326/ICDSUPL2.B016

2022

7. Jakość jogurtów wytworzonych z dodatkiem pokrzywy zwyczajnej (Urtica dioica L.)
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Barbara Topyła. W: Żywność w XXI wieku-innowacje czy powrót do tradycji: Sympozjum Naukowe. Lublin 11 maja 2022 r., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 70-71
8. Zawartość aminokwasów w mleku i jogurtach wytworzonych na jego bazie z uwzględnieniem wpływu sezonu produkcji
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Barbara Topyła, [AUT.] Anna Teter. W: Konferencja Międzynarodowa pt.: Rodzime rasy zwierząt jako ważny element ochrony bioróżnorodności, zachowania tradycji regionów oraz produkcji żywności o podwyższonych walorach prozdrowotnych połączona z Jubileuszem 50-lecia pracy naukowej prof. dr hab. dr h.c. multi Zygmunta Litwińczuka, oraz 70-leciem Katedry Hodowli i Ochrony Zasobów Genetycznych Bydła, Lublin, 14-15 czerwca 2022 r., Lublin 2022 2022, s. 32
10. Zastosowanie wybranych produktów mlecznych w dietetyce
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Aneta Brodziak. W: Dietetyka i kosmetologia a zdrowy styl życia / redakcja naukowa Beata Mydłowska, Warszawa 2022 2022, Wydawnictwo DiG s. 89-102, 978-83-286-0208-3
11. The effect of nettle addition on physicochemical, microbiological and sensory changes in yoghurts made on the basis of organic cow milk
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Aneta Brodziak. W: 1st International PhD Student’s Conference at the University of Life Sciences in Lublin, Poland: ENVIRONMENT – PLANT – ANIMAL – PRODUCT., Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 041, DOI: 10.24326/ICDSUPL1.T041
12. Zapewnienie bezpieczeństwa usług świadczonych w wybranych salonach piękności
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Monika Ługowska . W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa: Naturalne surowce lecznicze i kosmetyczne. Streszczenia. Lublin, 15–16 listopada 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2022 2022, s. 108
13. Ocena stanu wiedzy konsumentów na temat dermokosmetyków
rozdział z monografii [AUT.] Monika Ługowska , [AUT.] Aleksandra Kurzajewska , [AUT.] Joanna Wajs. , Lublin 2022 2022, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie T. 2 s. 101-110

2021

14. Common nettle (Urtica dioica L.) as a functional food additive
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Proceedings of 2th [!] International Agricultural, Biological & Life Science conference: Agbiol 2021,1 –3 september 2021, Edirne,Turkey / Ed. Yalcin Kaya, Trakya 2021 2021, s. 362, 978-975-374-300-6
15. The effect of herbal mixture addition in the feeding of cows on the physicochemical properties and antioxidant potencial of milk and produced yoghurts
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Wajs. W: Proceedings of 2th [!] International Agricultural, Biological & Life Science conference: Agbiol 2021,1 –3 september 2021, Edirne,Turkey / Ed. Yalcin Kaya, Trakya 2021 2021, s. 364, 978-975-374-300-6
16. Milk and dairy product as a source of antiviral compounds
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak. W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa: Zdrowie i Style Życia, Wrocław 2021, [Wrocłąw 2021] 2021, s. 56-57
17. Metody oceny aktywności przeciwutleniającej mleka
inne publikacje [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs. W: Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : 13 Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa Tygiel 2021 : Lublin, 25-28 marca 2021 r. : abstrakty / redakcja Izabela Mołdoch-Mendoń, Kamil Maciąg, Lublin 2021 2021, s. 118, 978-83-66861-14-5
18. Organic versus conventional raw cow milk as material for processing
artykuł [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] M. Zuba-Ciszewska , [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Anna Jańczuk . Animals 2021 T. 11 Nr 10 s. 2760, DOI: 10.3390/ani11102760
19. Wpływ dodatku rokitnika (Hippophae rhamnoides L) na jakość jogurtów probiotytcznych
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Anna Teter, [AUT.] Barbara Topyła. W: 14 Konferencja Naukowa z cyklu Żywność XXI wieku : Żywność a oczekiwania współczesnego konsumenta.Materiały konferencyjne, Kraków 16-17 września 2021 r. Red / Dorota Gałkowska, Stanisław Kowalski, Gabriela Zięć, Kraków 2021 2021, s. 53, 978-83-946796-9-9
20. Effect of the sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) addition on the quality characteristics of organic yoghurts during refrigerated storage
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs. W: 12th NIZO Dairy Conference : Innovations in dairy ingredients, 4 – 7 October 2021, Online – Live and on-demand, [b. m. wyd.] 2021 2021, s. 1
21. Yield and quality of tvarog made from the milk of simmental cows depending on the milk production season
inne publikacje [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Magdalena Stobiecka, [AUT.] Joanna Wajs. W: XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”, Jahorina, October 07 - 10, 2021. Book of abstract. Editor / Dusan Kovacevic, Sarajevo 2021 2021, s. 344, 978-99976-787-8-2
22. Content of selected antioxidant compounds in raw milk produced on a certified organic farm and in yoghurt made from IT
inne publikacje [AUT.] Aneta Brodziak, [AUT.] Jolanta Król, [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Barbara Topyła. W: XII International Scientific Agriculture Symposium “AGROSYM 2021”, Jahorina, October 07 - 10, 2021. Book of abstract. Editor / Dusan Kovacevic, Sarajevo 2021 2021, s. 442, 978-99976-787-8-2
24. Wykorzystanie mlecznych produktów fermentowanych opartych o szczepy probiotyczne w celu poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Anna Jańczuk . W: Międzynarodowa Konferencja Naukowa : Środowisko – zwierzę – człowiek połączona z obchodami 20-lecia czasopisma Acta Scientiarum Polonorum Zootechnica, Szczecin 14 października 2021 r., Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Szczecin 2021 2021, s. 98-99, 978-83-7663-329-9
25. Analiza rynku mlecznych produktów bezlaktozowych
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Magdalena Stobiecka. W: Międzynarodowe Sympozjum Studenckich Kół Naukowych. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Witold Chabuz, Katarzyna Dzida, Adam Gawryluk, Urszula Szymanowska, Wojciech Płaska, Monika Stoma, Marta Wójcik, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 120
26. Analiza rynku mlecznych produktów bezlaktozowych
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Magdalena Stobiecka. , Lublin 2021 2021, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie s. 197-205
27. Milk and dairy products as a source of antiviral compounds
rozdział z monografii [AUT.] Joanna Wajs, [AUT.] Karolina Król , [AUT.] Aneta Brodziak. W: Zdrowie i style życia. Ekonomiczne, społeczne i zdrowotne skutki pandemii. Pod redakcją / Wioletty Nowak i Katarzyny Szalonki, Wrocław 2021 2021, Uniwersytet Wrocławski s. 413-425, 978-83-66601-61-1, DOI: 10.34616/142111
29. Zastosowanie mleka różnych gatunków zwierząt w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym.
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs. W: Ogólnopolska Konferencja Doktorantów. Streszczenia. Redakcja merytoryczna / Marek Babicz, Zuzanna Całyniuk, Drabik Kamil, Michał Możejko, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2021 2021, s. 56, DOI: 10.24326/mon.2021.3

2020

30. Wartość energetyczna i odżywcza doustnych suplementów pokarmowych dostępnych na rynku
inne publikacje [AUT.] Joanna Wajs. W: Przegląd badań prowadzonych przez doktorantów, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie, Lublin 2020 2020, s. 47, 978-83-7259-318-4, DOI: 10.24326/srzp.2020.1
Elementów na stronie: